© 2019 by Marjolein van den Broek - Horse Awareness 

Marjolein@horse-awareness.nl

06-17798982

Meer dan een rijles!

Klassieke Dressuur + Natural Horsemanship:

Wil jij werken aan de harmonie in het rijden samen met je paard en/of ook wedstrijd gericht trainen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Heb je vaak miscommunicatie met je paard tijdens het rijden? Stap je regelmatig gefrustreerd af na een gespanne training? Wil het maar niet lukken op net dat stapje verder te komen? Ben je op zoek naar samenwerking in het rijden? Wil je graag biomechanisch correct trainen? Marjolein helpt je graag je dromen te verwezenlijken! Neem contact op.

Houding & Zitles:

Ik weet nog goed dat ik mocht aanschouwen hoeveel invloed het had wanneer de ruiters tijdens een clinic van Wendy Murdoch hun kaak en tong ontspande. Je tong ontspannen, maakt dat uit? Nou.. ontzettend veel zelfs! Zulke 'kleine' verschillen kunnen ervoor zorgen dat je paard nog beter kan ontspannen en nog meer in harmonie met de ruiterhulpen zijn oefeningen uit kan voeren. 
Wil jij dat je paard nageeflijk is dan moet jij dat ook zijn! Vang jij alle beweging van je paard goed op? Beweeg je moeiteloos, ontspannen en in balans mee met je paard?

Een goede, onafhankelijke zit is een vereiste voor iedereen die op de rug van een paard gaat zitten. Door middel van zitlessen op mijn simulator Joker in combinatie met grondoefeningen(denk aan balanskussens, gymballen etc) en oefeningen te paard kan ik jou helpen om samen met gemak in balans voort te bewegen. Rijden dient voor zowel paard als ruiter moeiteloos te zijn!

Grondwerk:

Wil jij een betere band met je paard vanaf de grond door middel van grondwerk? Loop je er regelmatig tegenaan dat je paard gespannen is? Loopt hij over je heen? Trekt hij zich los? Dat kan anders! Een goede band samen met je paard vind zijn grondslag in het grondwerk. Doormiddel van grondwerk oefeningen krijg je tips en tools om de communicatie met je paard te verbeteren, zodat je meer samenwerking ervaart.

Werk aan de hand:

Wil jij graag je paard leren gymnastiseren vanaf de grond? Vanaf de grond kun je al beginnen met het rechtrichten van je paard. Je ontwikkeld veel oog voor de juiste houding van je paard en wat zijn reactie is op de ruiterhulpen. Zo leer je je paard de rijtypische balans die hij nodig heeft wanneer je opstapt. Je leert de hulpen en oefeningen(bijv. alle zijgangen) en je paard word ook meteen sterk en soepel. Daarnaast is het een onwijs leuke afwisseling of warming up/cooling down.

Werk aan de hand is tevens een zeer fijne trainingstool bij revalidatie.
 

Meer weten? Ik beantwoord graag al je vragen! Neem vrijblijvend contact op.

 

 

De werkwijze

Zoveel combinaties, zoveel dromen. Ieder mens en paard is uniek! Daarom is bij ons geen enkele les hetzelfde. Iedereen heeft iets anders nodig, dus daar passen ik mijn lessen op aan.

 

'Hakken laag, binnenbeen, buitenteugel, recht zitten en voor je kijken!'... Het klinkt je vast niet onbekend. Sommige dressuurlessen lijken bijna een soort reeks van militaire commando's. Niet bepaald gezellig als je het mij vraagt! Maar waarom? Wat bereik je met die reeks aan handelingen? Waarom zou je dat eigenlijk doen?

In mijn lessen focus ik op het hoe en waarom. Ik bied de ruiter specifieke oefeningen aan die aan het licht brengen waar de knelpunten zitten. Hierdoor ontstaat er een duidelijk stappenplan voor ieder probleem en succeservaring bij zowel ruiter en paard. Je leert waarom iets werkt of niet werkt en hoe je het zelf op kunt lossen.

Paarden trainen is communiceren met een dier dat onze taal niet spreekt. Hierdoor kunnen er misverstanden,  onbegrip en frustratie ontstaan. Ik leer je hoe je dit kunt voorkomen door te begrijpen wat je uitstraalt naar je paard en wanneer je wat, hoe moet vragen. Maar ook door je te leren wat je paard jou precies te vertellen heeft en waarom hij iets niet begrijpt en hierdoor emotioneel wordt.

Door jou als ruiter mee te laten denken over het hoe en waarom ontstaat er een trainers mindset, die er voor zorgt dat je ook buiten de lessen precies weet wat zijn paard nodig heeft!