© 2019 by Marjolein van den Broek - Horse Awareness 

Marjolein@horse-awareness.nl

06-17798982

Maak kennis met..

HA's Jolly Joker!

  • Hoe fijn zou het zijn als je moeiteloos mee kunt bewegen met je paard?-

  • Dat alle gangen licht en gemakkelijk aanvoelen. Je niet makkelijk uit balans te gooien bent en helemaal in evenwicht met je paard.

  • Heb jij altijd last van je enkel, knie of rug na het rijden maar weet je niet waarom?
     

Mis de kans dan niet om een zitles te nemen op Jolly Joker!

Het biomechanisch correct trainen van je paard is bijzonder belangrijk, maar dit kan niet zonder dat jij ook biomechanisch correct op je paard kunt zitten. Daarom wordt er bij Horse Awareness veel aandacht besteed aan houding en zit. Je kunt immers niet van je paard verwachten dat hij in balans loopt, wanneer jij dat niet bent!
Paarden zijn meesters in het compenseren van onbalans bij de ruiter. Zij zorgen ervoor dat ze toch nog zo goed mogelijk voortbewegen, ondanks dat de ruiter ze misschien wel belemmerd of uit balans gooit.

Joker doet dit niet. Joker is meedogenloos en zal je laten voelen, wat jouw paard voelt maar misschien niet toont.

  

 

Jolly Joker is een zeer unieke dressuur simulator speciaal ontwikkeld om je balans, timing, coordinatie en lichaamsbewustzijn te verbeteren.

Anders dan je misschien gewend bent moet je Joker zelf in beweging zetten. Dit geeft de mogelijkheid om vanaf de eerste seconde feedback te verkrijgen van jouw houding en zit. Joker beweegt namelijk niet zo gemakkelijk wanneer je uit balans bent!
Net zoals op je eigen paard zal Joker het gevoel geven dat hij onder je uit loopt of juist erg flegmatiek wordt wanneer je niet in balans bent.
Echter wanneer je in balans bent, beweeg je moeiteloos, net zoals het zal voelen op je paard.

Daarnaast heeft Joker een zeer gevoelige zijdelingse beweging, waardoor je heel nauwkeurig bewust wordt van je gewichtverdeling over links en rechts.

Doordat Joker direct feedback geeft van jouw lichaamsgebruik tijdens een bepaalde gang wordt je meteen met je neus op de feiten gedrukt. Hij is medogeloos!

Samen met Joker kan ik je helpen je houding en zit te verbeteren. Ongeacht
de discipline of mate van professionaliteit.
 


 

Mogelijkheden:

Les bij Horse Awareness:

Het is mogelijk om een privéles te nemen in Heeze, bij Horse Awareness.

 

Workshop bij jou op locatie:

Lijkt het je leuk om een dag te organiseren bij jou op stal of bij jou thuis met paardenvriendinnen? Vanaf 5 personen is het mogelijk om met Joker naar jou toe te komen voor privélessen of een workshop.

Voor jokerlessen ben je welkom op de Leenderweg 52b (schildersbedrijf van Meijl) in Heeze.