© 2019 by Marjolein van den Broek - Horse Awareness 

Marjolein@horse-awareness.nl

06-17798982

 

Mijn leermeesters

'Mijn paarden hebben mij allemaal geroepen' hoor je mij wel eens zeggen. Ze hebben allemaal een verhaal. Ze kwamen allemaal als zwaar verwaarloosd, fysiek niet trainbaar of mentaal 'onhandelbaar'. De tijd heeft geleerd dat hier met veel geduld en een holistische kijk verandering in kan worden gebracht. Door hun gecompliceerde problemen dwongen ze ons om verder te kijken. Dit heeft mij enorm geholpen bij het ontwikkelen van onze werkwijze. Mijn dank is groot! Zonder mijn paarden was ik niet de trainer die ik vandaag ben.

 

Met in totaal 3 paarden mag ik mijzelf gerust schatrijk rekenen. Zij brengen mij een oneindigheid aan wijsheid en kunde door te zijn wie ze zijn. Zij mogen dan ook in de spotlight staan van mijn levenslange reis door de wonderlijke paardenwereld. Ik ze graag aan jullie voor!

Special Edition

Pinto ruin, geboren in 2007.

Sinds 2015 bij mij en doet zijn naam enorm eer aan!
Hij kwam met rijtechnische problemen. De training onder het zadel had hem tot op dat moment meer schade aangebracht dan het goed had gedaan. Dat de oorsprong in mentaal en fysiek trauma te vinden was, werd al snel duidelijk. Hij is zoals veel paarden tegenwoordig hypermobiel waardoor hij van zichzelf een slechte houding aannam en in het verleden ernstig overvraagd is in zijn kunnen. Hij was mentaal afgesloten en fysiek compenseerde hij allerlei ongemakken in zijn lijf.

Na veel therapie en revalidatietraining gaat het inmiddels fantastisch met hem en kan ik mij geen fijner, zachter en  slimmer paard wensen. Hij is absoluut een van mijn grootste leermeesters. Ik ben iedere dag dankbaar voor zijn aanwezigheid!

Er is niets mooier dan een depressief, afgesloten paard te zien veranderen in trots, blij en zelfverzekerd paard!

Mariska

Haflinger merrie, geboren in 2001.
 

Sinds jaarling aan mijn zijde.


Ze was onze eerste pony, mijn kinderpony, beste vriendin en wijze dame. Altijd aan mijn zijde. Van het spelen in de bossen als kind tot het volgen van de opleiding bij DressuurNatuurlijk. Ze heeft mij een van de belangrijkste lessen geleerd die een koudbloed je kan geven. Als jij zacht bent, ben ik nog zachter. Begin je te schreeuwen, dan blokkeer ik op alle mogelijke manieren! Dank je wel lieve Maris, ik ben je onwijs dankbaar! Je hebt mij dingen over mijzelf leren kennen die niemand anders mij in mijn puberjaren uitgelegd kreeg.
 

Maris is met prepensioen en geniet nog van een buitenrit en basis gymnastiserende training om haar gezond en fit te houden.

Heasel

Haflinger merrie, geboren in 2010.

Ze is de dochter van Mariska en dus sinds geboorte bij mij.

Een echte laatbloeier. Ze is een zeer sensibele merrie met een expressieve vertoning. Doordat ze zo'n verschillend karakter heeft dan haar moeder heeft ze mij veel uitdagingen gegeven. Ze is een wolf in schaapskleren, vanbinnen voelt ze zich  een warmbloed maar van buiten is ze koudbloed. We doen veel vrijwerk, grondwerk en basis gymnastiserend werk onder het zadel.

Please reload