© 2019 by Marjolein van den Broek - Horse Awareness 

Marjolein@horse-awareness.nl

06-17798982

Paard in training

Vrijwel het gehele jaar is er ruimte voor trainingspaarden bij ons in Neerkant(Noord Brabant).

Een goed begin is essentieel wanneer een paard zijn opleiding begint tot rijpaard. Wanneer dit in samenwerking gebeurd zullen jullie daar de rest van zijn leven samen plezier van hebben. Door te werken vanuit ontspanning en communicatie zorg ik ervoor dat je paard op een prettige eerste ervaring heeft met het zadel en de ruiter en tevens leert om de ruiter in de correcte balans te dragen om zo blessures vanaf het eerste moment te voorkomen.

Soms loop je ergens tegen aan met je paard en krijg je het met lessen niet opgelost. Heeft je paard een trauma of heeft hij andere gedragsproblemen? Ik help je graag door jouw paard te trainen. Doormiddel van een intensief project waar jij als eigenaar van dichtbij wordt betrokken.

Jouw paard kan terecht voor verschillende type trainingen:

 

 

Zadelmak maken & inrijden:

Zit jij al klaar voor het spektakel? Een paard dat voorbij raast, bokkend en steigerend.. een heuse rodeo is helaas geen onbekend beeld. De impact ervan is groot. Je schaad het paard zijn vertrouwen en geeft hem een associatie van angst en ongemak. Hij houdt er een traumatische ervaring aan over die lastig meer te herstellen is. Angst en ongemak is namelijk moeilijk om te zetten naar vertrouwen en plezier.

Als je je jonge paard onder het zadel wilt brengen is dat natuurlijk het laatste wat je wilt.  Een goede start met een jong paard is van onschatbare waarde. Daarom is jouw paard bij ons in goede handen. Wij zorgen voor een basis waarbij ontspanning, vertrouwen en plezier op nummer één staat.

Ontspannen en spelenderwijs maken wij je paard bekend met alle indrukken waarmee hij te maken krijgt als hij kennis mag gaan maken met een ruiter op zijn rug. Hierbij wordt gewerkt vanuit klassieke principes en Natural Horsemanship.

 

Gedragsproblematiek:

Ik geloof dat ieder gedrag een oorzaak heeft. Wanneer gedrag zich uit op een manier dat het onhandig, ongemakkelijk of zelfs gevaarlijk word is het belangrijk om de oorzaak op te sporen. Een paard dat mentaal uit balans is heeft hier een reden voor. Denk aan trauma uit het verleden of een fysieke oorzaak zoals pijn. Veel voorkomende problemen die ik tegen kom zijn lostrekken, problemen met opstappen & opzadelen, continu gespannen zijn waardoor er moeite is met verplaatsing van het paard, plots ontploffen, over je heen lopen, niet op de poetsplaats durven staan, etc.
Wanneer je tegen probleemgedrag aanloopt met je paard is het belangrijk om hier meteen mee aan de slag te gaan. Vaak is het lastig als eigenaar om er achter te komen waarom een paard doet wat hij doet en daarom help ik jou graag om dit in kaart te brengen! In sommige gevallen is het nuttig wanneer ik de training tijdelijk volledig overneem. In dat geval kan hij bij mij terecht. Loop jij tegen een probleem aan met je paard? Neem gerust contact op voor meer informatie!