© 2019 by Marjolein van den Broek - Horse Awareness 

Marjolein@horse-awareness.nl

06-17798982

Een visie over...

Bewustwording

It's in the name... Horse Awareness is niet zomaar een naam. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen en paarden bewust te maken van hun mentale, emotionele en fysieke kunnen om zo het welzijn van mens en paard te optimaliseren. Hiermee willen wij ons steentje bijdragen aan een paardvriendelijke en bewuste paardenwereld. Dit doen wij door klassieke principes te combineren met Natural Horsemanship.

 

Klassieke principes

De klassieke rijkunst geeft ons mogelijkheden om onze paarden nog mooier, sterker, soepeler en dus gezonder te maken en houden. Bij een blij paard hoort ook een gezond lijf. Door middel van gymnastische oefeningen met een duurzame opbouw maken wij onze paarden sterker, soepeler, trotser en zelfverzekerder. Hierdoor blijft je paard tot zijn laatste jaren fit en vrolijk.

 

Horsemanship

Paarden hebben altijd een reden voor hun gedrag. Vaak komt ongewenst gedrag bestraft maar komt het eigenlijk voort uit miscommunicatie. Door de signalen van je paard te leren herkennen en vertalen voorkom je vervelende en onveilige situaties.

 

Natural Horsemanship zorgt ervoor dat de relatie tussen jouw en je paard optimaal is en dus alle oefeningen veilig, ontspannen en met plezier uit kunt voeren. Fysieke arbeid middels de klassieke rijkunst is noodzakelijk om het lijf gezond te houden, maar dit is onmogelijk wanneer het tussen de oren niet in orde is. Om er voor te zorgen dat je met de oefeningen van de klassieke rijkunst ook daadwerkelijk een mooier, trotser en zelfverzekerder paard verkrijgt is een Natural Horsemanship benadering noodzakelijk.